Γιώργος Καστρινάκης

Αθλητικός συντάκτης, πολιτικός, ακτιβιστής

Η μεγάλη
προσφορά
του

Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε στον Στύλο Χανίων Κρήτης το 1956. Εισήχθη στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών το 1974 και δούλεψε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του ως συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ, με το οποίο ασχολήθηκε από 16 ετών (1972).

Ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του Μικτού Διοικητικού Συμβουλίου και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στον οποίο διετέλεσε επί 15ετία διοικητικό στέλεχος.

Η προσφορά του Γιώργου Καστρινάκη στην κοινωνία ήταν μεγάλη, καθώς από το 1985, που υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε αιμοκάθαρση, αφιέρωσε τη ζωή του στη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των Νεφροπαθών και γενικότερα των πολιτών με αναπηρία. Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, ενώ υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία και βασικό διοικητικό της στέλεχος επί εννιά χρόνια. Το 1989 εξέδωσε βιβλίο με τον τίτλο «Θέλω να ζήσω» με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πρόβλημα της χρόνιας νεφρικής νόσου και τη δωρεά ιστών και οργάνων το οποίο έχει πραγματοποιήσει 19 εκδόσεις, με συνολικό τιράζ 62.000 αντίτυπα.

Μακρά ήταν και η θητεία του στην Αυτοδιοίκηση (έχοντας εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου), καθώς ήταν εκλεγμένος σε όλη τη διαδρομή της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης εκλέχθηκε πρώτος πανελλαδικά σε σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές του 2010, με 13.754 σταυρούς στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Ήταν παντρεμένος με τη φυσικό Μαρία Μαυρεδάκη και έχουν μια θυγατέρα την Αθηνά.

Κάνε εγγραφή και τρέξε στον αγώνα

"Τρέχω-Συνεισφέρω-Ευαισθητοποιώ"

Kifisia Run - Copyright © 2018-2019
gili-design