Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς ιδρύθηκε το 1983 από μια ομάδα φίλων του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που ήθελε να προσφέρει κάτι διαφορετικό στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των αθλητικών σωματείων και μια νέα αντίληψη στις σχέσεις μεταξύ σωματείου και παιδιού - οικογένειας.

Επικεφαλής της ιδρυτικής ομάδας ήταν ο Μάκης Χατζόπουλος, άνθρωπος με έντονη παρουσία στον αθλητικό χώρο και στα δημοτικά πράγματα της Κηφισιάς.

Σήμερα ο σύλλογος διατηρεί τα ακόλουθα αθλητικά τμήματα:

  • Στίβος
  • Μπάσκετ
  • Κολύμβηση
  • Σκοποβολή
  • Τέννις

Στις τάξεις του συμπεριλαμβάνονται περίπου 700 αθλητές.

Το Τμήμα Στίβου αποτελεί το καμάρι του Συλλόγου. Έχει αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος για το έτος 2016 και δευτεραθλητής Ελλάδος για τα έτη 2015, 2017 και 2018. Πολλοί αθλητές του Τμήματος συμμετείχαν στις Εθνικές ομάδες σε Βαλκανικούς, Ευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς Αγώνες τα τελευταία χρόνια. Ο δε αθλητής Εμμανουήλ Καραλής κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ του Άλματος Επί Κοντώ στην κατηγορία Παίδων.

 

Ο Γ.Σ.Κηφισιάς σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών "Γιώργος Καστρινάκης", θα διοργανώσει τον αγώνα δρόμου «Kifisia Run», στις 31 Μαρτίου του 2019, στην Κηφισιά. Θα περιλαμβάνει δρόμο 10.000μ, δρόμο 5.000μ και δρόμο 1.000μ για ΑμΕΑ & παιδιά.

Σκοπός του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των νεφροπαθών και την ανάγκη ενίσχυσης της δωρεάς οργάνων στην Ελλάδα.

Τμήμα των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών "Γιώργος Καστρινάκης".

Απόστολος Τσατσαρώνης
Πρώην Πρόεδρος Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς

Ο Απόστολος Τσατσαρώνης, κύριος εμπνευστής της ίδρυσης του Τμήματος Στίβου και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου, είναι από το 2016 νεφροπαθής σε περιτοναϊκή κάθαρση και ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στη συμβολή του στην ύπαρξη και ανάπτυξη του Τμήματος Στίβου του ΓΣ Κηφισιάς.

Κάνε εγγραφή και τρέξε στον αγώνα

"Τρέχω-Συνεισφέρω-Ευαισθητοποιώ"

Kifisia Run - Copyright © 2018-2019
gili-design