Εθελοντισμός

Πάρε και εσύ μέρος στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Αγώνα Δρόμου Kifisia Run®

Βοήθησέ μας να:

  • Διοργανώσουμε μαζί τον Αγώνα Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος Kifisia Run®.
  • Στηρίξουμε τους σκοπούς του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών.
  • Ενημερώσουμε χιλιάδες ανθρώπους για τη δωρεά σώματος, ιστών και οργάνων.
  • Καταπολεμήσουμε το φόβο και την προκατάληψη.

Ο εθελοντισμός είναι ιδιαίτερα σηµαντικός τόσο για τα άτοµα όσο και για την κοινωνία μας. Δεν αµείβεται οικονοµικά, αλλά συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπου μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Είναι μία μοναδική εμπειρία επαυξανόμενα ανταποδοτική για όλους ανεξαιρέτως. Είναι στάση ζωής η οποία πηγάζει από τη βασική ανάγκη του ανθρώπου για αλληλεγγύη.

Η συνεισφορά των εθελοντών/ντριων σε χρόνο, ταλέντα, ενθουσιασμό και χαμόγελα είναι ανεκτίμητη σε κάθε Αγώνα. Γι’αυτό και ο εθελοντισμός αποτελεί ίσως το σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας του Αγώνα Δρόμου Kifisia Run®.

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Αγώνα Δρόμου Kifisia Run® αποσκοπεί μέσα από τις δράσεις του να ενισχυθεί και να διαδοθεί η ιδέα της συμμετοχής και της κοινωνικής προσφοράς.

Στόχος  του Προγράμματος Εθελοντισμού είναι η δημιουργία μιας αυθεντικής, μοναδικής ομάδας εθελοντών/ντριών που θα βοηθήσουν στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους δρομείς του Αγώνα και προς τους φορείς που συμμετέχουν. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα συμβάλουν στη διάδοση  της αξίας της ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης χωρίς αποκλεισμούς.

Από το Πρόγραμμα Εθελοντισμού προσδοκούμε οι εθελοντές/ντριές μας να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, να γίνουν συνταξιδιώτες του οράματος και της αθλητικής ιστορίας μας στηρίζοντας την προσπάθεια των δρομέων που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη μοναδική διαδρομή, τόσο κατά την περίοδο της προετοιμασίας όσο και την ημέρα του Αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα:

Πριν τον Αγώνα:

Συμμετοχή στα περίπτερα ενημέρωσης σε διάφορα σημεία στην Κηφισιά

Στα περίπτερα ενημέρωσης οι εθελοντές/τριες ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τον Αγώνα, μοιράζουν έντυπο υλικό με πληροφορίες για τη δωρεά σώματος, ιστών και οργάνων και προτρέπουν το κοινό να γίνει Δωρητής.

Διανομή έντυπου υλικού σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος

Οι εθελοντές/ντριες μεταφέρουν το έντυπο υλικό (αφίσες και φυλλάδια) σε συνεργαζόμενους φορείς που είναι ενημερωμένοι και διατεθειμένοι να προωθήσουν πληροφορίες για τον Αγώνα Kifisia Run®.

Διανομή έντυπου υλικού σε κεντρικούς δρόμους της Κηφισιάς και των Βορείων Προαστείων

Εθελοντές/ντριες μπορούν να αναλάβουν τη διανομή υλικού ενημέρωσης για τον Αγώνα σε καταστήματα και κεντρικούς δρόμους της περιοχής τους.

Βοήθεια στα κεντρικά γραφεία του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς

Οι εθελοντές/ντριες που θέλουν να ζήσουν τη διοργάνωση εκ των έσω, στην έδρα του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, μπορούν να βοηθήσουν στις εγγραφές και στη γραμματειακή υποστήριξη στα γραφεία του Συλλόγου.

Εξυπηρέτηση στο Κέντρο Εγγραφών

Στο Κέντρο Εγγραφών, στο κατάστημα της Cosmos Sport στην Κηφισιά, οι εθελοντές/ντριες εξυπηρετούν τους συμμετέχοντες (από 6/3 έως 28/3), και τους διευκολύνουν να κάνουν την εγγραφή τους στον Αγώνα.

Παράδοση αθλητικού υλικού στο κέντρο παραλαβής του πακέτου συμμετοχής

Μέσα στο Κέντρο Παραλαβής, στο κατάστημα της Cosmos Sport στην Κηφισιά, οι εθελοντές/ντριες παραδίδουν (από 29/3 έως 30/3) το πακέτο συμμετοχής, στους συμμετέχοντες που έχουν κάνει την εγγραφή τους.

Βοήθεια στην προετοιμασία του Ζηρινείου

Οι εθελοντές/ντριες προσφέρουν βοήθεια στην προετοιμασία του Ζηρινείου, την τοποθέτηση σήμανσης στους δρόμους της διαδρομής, στο στήσιμο των περιπτέρων των χορηγών και στην προετοιμασία των χώρων των εκδηλώσεων.

Την Ημέρα του Αγώνα:

Συμμετοχή στο περίπτερο ενημέρωσης για τη δωρεά σώματος, ιστών και οργάνων

Οι εθελοντές/ντριες στο περίπτερο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ενημερώνουν το κοινό για τη δωρεά σώματος, ιστών και οργάνων και διανέμουν έντυπο υλικό για την εγγραφή δωρητών.

Συμμετοχή στο περίπτερο ενημέρωσης για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών

Οι εθελοντές/ντριες στο περίπτερο του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών ενημερώνουν το κοινό για την καθημερινότητα των νεφροπαθών και τη δράση του Συλλόγου τους.

Εμψύχωση Δρομέων

Οι εθελοντές/ντριες που θα αναλάβουν αυτό το ρόλο θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία της διαδρομής του Αγώνα ενισχύοντας την προσπάθεια των δρομέων να τερματίσουν.

Παρακολούθηση και έλεγχος διαδρομής

Σε κομβικά σημεία της διαδρομής του Αγώνα, οι εθελοντές/ντριες παρακολουθούν και ελέγχουν την πορεία των συμμετεχόντων και παρέχουν οδηγίες σχετικά με το υπόλοιπο της διαδρομής.

Αποκλεισμός κίνησης στις διασταυρώσεις της διαδρομής

Στη διάρκεια του Αγώνα οι εθελοντές/ντριες εποπτεύουν τις διασταυρώσεις της διαδρομής του Αγώνα και εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων.

Διανομή νερού και ισοτονικών ποτών

Σε σημεία της διαδρομής του Αγώνα υπάρχουν σταθμοί όπου εθελοντές/ντριες μοιράζουν νερό και ισοτονικά ποτά στους δρομείς.

Υπεύθυνοι γραμμής έναρξης Αγώνα

Οι εθελοντές/ντριες –υπεύθυνοι της γραμμής έναρξης – προετοιμάζουν τη διαδρομή και τους τομείς εκκίνησης δρομέων, εμψυχώνουν και ενημερώνουν τους δρομείς για το πού πρέπει να κατευθυνθούν για να ξεκινήσουν τον αγώνα τους, παραλαμβάνουν τα προσωπικά αντικείμενα των δρομέων και ελέγχουν την ροή των δρομέων.

Υπεύθυνοι γραμμής τερματισμού Αγώνα

Οι εθελοντές/ντριες – υπεύθυνοι της γραμμής τερματισμού – παραδίδουν τα  προσωπικά αντικείμενα των δρομέων, καταγράφουν τη σειρά τερματισμού, εμψυχώνουν τους συμμετέχοντες κατά τον τερματισμό τους, μοιράζουν ισοθερμικές κουβέρτες και προσφέρουν νερό και ισοτονικά ποτά.

Παροχή Ιατρικών Υπηρεσιών

Οι εθελοντές/ντριες που κατέχουν ιατρικές γνώσεις (ιατροί, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές κλπ), παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους υγειονομικούς σταθμούς της διοργάνωσης κατά μήκος της διαδρομής.

Αποκατάσταση Ζηρινείου

Αφού φύγουν όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα, οι εθελοντές/ντριες αναλαμβάνουν να τακτοποιήσουν τον προαύλιο χώρο του Ζηρινείου ώστε να παραδοθεί καθαρός.

Οι εθελοντές/ντριες πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα θα παραλάβουν το t-shirt της Διοργάνωσης με το οποίο υποχρεούνται να εμφανίζονται κατά την απασχόληση τους στην Διοργάνωση.

Ανήλικοι εθελοντές/ντριες οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Kifisia Run®  συνοδευόμενοι από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.

Εθελοντισμός σημαίνει Αλληλεγγύη και είναι Στάση Ζωής!

Μην περιμένεις! Δήλωσε τώρα συμμετοχή και αποκόμισε μια ξεχωριστή εμπειρία!

Kifisia Run - Copyright © 2018-2019
gili-design