Κανονισμοί

01

Συμμόρφωση

Με τη δήλωση συμμετοχής, ο αθλητής αποφασίζει αν θα συμμετάσχει στον αγώνα δρόμου των 10 χλμ., τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. ή τη διαδρομή των 1.000μ για παιδιά και ΑμεΑ και αποδέχεται τους παρόντες κανονισμούς τέλεσης του αγώνα. Οφείλει να τους ακολουθεί και να υπακούει στις υποδείξεις της τεχνικής διεύθυνσης και της διοργάνωσης.

02

Γενικές Πληροφορίες

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο της συνδρομής συμμετοχής σας αμέσως μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας καθώς και να αποστείλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανάλογα με το πακέτο που έχετε επιλέξει, έως τη λήξη της επίσημης προθεσμίας των εγγραφών. Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.

03

Συμμετοχή

Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις δύο διαδρομές (10χλμ, 5χλμ) Άνδρες και Γυναίκες από 18 έως 99 ετών καθώς και παιδιά ηλικίας 12-18 ετών με υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης των γονέων τους. Στη διαδρομή των 1.000μ για παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή παιδιά από 8 ετών έως 12 ετών, με υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης των γονέων τους. Όλοι βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση.

04

Πολιτική Ακυρώσεων

Ακυρώσεις συμμετοχών δεν γίνονται δεκτές.

05

Παρουσία δρομέων στο χώρο εκκίνησης

Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο χώρο εκκίνησης του Αγώνα που βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο Ζηρινείου Κηφισιάς. Οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της Εκκίνησης μια ώρα πριν την έναρξη του Αγώνα. Συνεπώς για τον αγώνα των 10χλμ. στις 08:15, για τον αγώνα των 5χλμ. στις 08:15 και για τον αγώνα των 1000μ. στις 07:45.

06

Χρονικά όρια έγκυρου τερματισμού

Για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 10.000μ . το χρονικό όριο είναι 130 λεπτά, για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ. το χρονικό όριο είναι 70 λεπτά και για τον Αγώνα Δρόμου 1.000μ. το χρονικό όριο είναι 20 λεπτά (πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης).

07

Κανονισμοί αγώνων

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Διεθυντή και τον Αλυτάρχη των αγώνων. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Κηφισιάς. Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν επίσης 100 εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής. Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

08

Αριθμός αθλητή

Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του χωρίς να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί.

09

Ενστάσεις

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Υπεύθυνοι για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, είναι ο Τεχνικός Διευθυντής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

10

Ποινές

Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή του δρομέα. Επιβάλλεται στις περιπτώσεις: 1)ρύπανση διαδρομής, 2)παράκαμψη διαδρομής, 3)ανάρμοστη συμπεριφορά προς άλλους αθλητές ή προς το προσωπικό τη διοργάνωσης.

11

Τροποποίηση κανονισμών

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή να αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

12

Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα

Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών όλων των Δρόμων. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε Δρόμου.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Tο δίπλωμα συμμετοχής θα είναι διαθέσιμο προς εκτύπωση ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για όλους τους τερματίσαντες δρομείς: www.kifisiarun.gr

13

Σταθμοί υποστήριξης

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής και την Αφετηρία. Συγκεκριμένα διατίθενται: νερά, ισοτονικά ποτά, χυμοί, μπάρες δημητριακών, σοκολάτες και μπανάνες για τους δρομείς του Αγώνα «Kifisia Run».

Τουαλέτες υπάρχουν στην αφετηρία του αγώνα, στο Δημοτικό Στάδιο Ζηρινείου Κηφισιάς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ
14

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες δρομείς να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε πλήρη ιατρικό έλεγχο.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη στον χώρο της Εκκίνησης- Τερματισμού και σε όλο το μήκος των διαδρομών από Γιατρούς και Νοσηλευτές του Ομίλου Υγεία.

15

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των Δρόμων (πλην των 1.000μ), καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων θα αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης.

16

Αποτελέσματα

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει ένσταση εντός πέντε εργάσιμων ημερών.

Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργάσιμων ημερών.

17

Προστασία του περιβάλλοντος - Απορρίματα

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

18

Διαφήμιση

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στη Διοργάνωση τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

19

Αποποίηση ευθύνης

Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

Kifisia Run - Copyright © 2018-2019
gili-design