Συνέντευξη Τύπου Kifisia Run 20/2/2018

Η σημασία της παρουσίας του αθλητισμού και ιδιαίτερα του τρεξίματος στην καθημερινότητά μας, αλλά και η ευαισθητοποίηση σε θέματα δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου του πρώτου «Kifisia Run», που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, στο Συνεδριακό Κέντρο ΜΗΤΕΡΑ «Ν. ΛΟΥΡΟΣ».

«Το σύνθημά μας είναι “ Τρέχω-Συνεισφέρω-Ευαισθητοποιώ” και καλούμε όσοι περισσότεροι μπορούν, να τρέξουν μαζί μας στις 11 Μαρτίου», είπε ο Βασίλης Φίλιππας, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα. Ανέφερε, επίσης, ότι έναυσμα για τη διοργάνωση  του αγώνα αποτέλεσε η ανάγκη «να αποτίσουμε φόρο τιμής στον κύριο εμπνευστή της ίδρυσης του Τμήματος Στίβου και πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Απόστολο Τσατσαρώνη, ο οποίος από το 2016 είναι νεφροπαθής σε περιτοναϊκή κάθαρση».

Για αυτόν το λόγο, άλλωστε, μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί για τις ανάγκες του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητος ζωής των νεφροπαθών. Μάλιστα, ο αγώνας πραγματοποιείται, τρεις μόνο μέρες μετά την Παγκόσμια μέρα Νεφρού, που φέτος είναι η 8η Μαρτίου.

«Σκοπός του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των νεφροπαθών και την ανάγκη ενίσχυσης της δωρεάς οργάνων στην Ελλάδα», είπε από τη μεριά του ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος της διοργάνωσης του «Kifisia Run», τονίζοντας ότι η νεφρική ανεπάρκεια αποτελεί μία «διαρκή δοκιμασία, τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς, όσο και για τις οικογένειες τους». Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του ευρωπαϊκού χάρτη Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια η δραματική μείωση των δοτών έχει οδηγήσει και σε αντίστοιχη μείωση των μεταμοσχεύσεων, καθώς η έλλειψη πληροφόρησης οδηγεί στην επιφυλακτικότητα ή ακόμα και στην αδιαφορία.

«Επιδίωξή μας είναι να υπενθυμίσουμε ότι η Δωρεά Ιστών και Οργάνων είναι μία πράξη βαθιά ανθρώπινη, άμεσα συνδεδεμένη με αλτρουιστικά συναισθήματα και εκφράζει την έμφυτη ανάγκη των ανθρώπων για αλληλοϋποστήριξη», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα θεωρήσουμε πραγματικά επιτυχημένο τον αγώνα αν, με αφορμή τον αγώνα, προκύψει ένας άνθρωπος που θα γίνει δότης οργάνων. Αν με αφορμή τον αγώνα μπορέσει ένας άνθρωπος να πάρει το μόσχευμα που έχει ανάγκη για να ζήσει».

«Ένας δότης δεν σώζει μία ζωή, αλλά πολύ περισσότερες», υπογράμμισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών, Γρηγόρης Λεοντόπουλος. «Πολλοί συνάνθρωποί μας περιμένουν ένα τηλεφώνημα που θα τους αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο, που θα τους δώσει ποιότητα ζωής. Σε εκείνους και τις οικογένειές τους. Είναι σημαντικό να το καταλάβουμε ότι με μία απλή κίνηση, να γίνουμε δωρητές, μπορούμε να σώσουμε ζωές συνανθρώπων μας», πρόσθεσε και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία να στηρίξουν τον ΠΣΝ και την ιδέα της δωρεάς οργάνων.

Ο αγώνας θα περιλαμβάνει διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και ενός χιλιομέτρου, για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) και παιδιά. «Είναι μία ωραία διαδρομή, που θα έχει αφετηρία το Ζηρήνειο, θα περνάει μέσα από το κέντρο της Κηφισιάς και θα καταλήγει πάλι στο Ζηρήνειο. Ο αγώνας του ενός χιλιομέτρου, θα γίνει γύρω από το στάδιο», ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα και επί σειρά ετών προπονητής της Εθνικής ομάδας Στίβου μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, Χρήστος Παπαχρήστος.

Σημειωσε, μάλιστα, ότι θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών όλων των δρόμων και Κύπελλο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε δρόμου. Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν, θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ θα μπουν παράλληλα σε κλήρωση για δώρα από τους χορηγούς του «Kifisia Run».

Στον αγώνα θα τρέξει και ο νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος, έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου και προέτρεψε όλους τους αθλητές των βορείων προαστίων να τρέξουν μαζί του. «Είναι μία ευκαιρία για εμάς να κρατιόμαστε σε φόρμα και να δοκιμαζόμαστε σε διαφορετικές διαδρομές», είπε και συμπλήρωσε ότι ένας λόγος παραπάνω για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι να διαδωθεί όσο γίνεται περισσότερο η σημασία της δωρεάς οργάνων.

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στο «Kifisia Run» έχουν ήδη ξεκινήσει, μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα,  https://kifisiarun.gr/. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα, εκτός από πληροφορίες, και συμβουλές ιατρικές, προπονητικές και διατροφικές, εν όψει του αγώνα.

Περισσότερα νέα για το «Kifisia Run», και στη σελίδα στο facebook:  https://www.facebook.com/kifisiarun1

Σας περιμένουμε, λοιπόν, στις 11 Μαρτίου 2018 στην Κηφισιά,  να τρέξουμε όλοι μαζί με βασικό σύνθημα: «Τρέχω – Συνεισφέρω – Ευαισθητοποιώ».

Kifisia Run - Copyright © 2018-2020 
gili-design